Leukste steden backpacken Azië

De 5 beste steden om te bezoeken bij het backpacken in Azië

6 min

02 augustus, 2023

Als je van avontuur houdt en op zoek bent naar een unieke reiservaring, is het backpacken door Azië een geweldige optie. Het continent zit namelijk bomvol met interessante culturen, landschappen en steden en is populair bij veel backpackers omdat het zo goedkoop is. Heb jij ook plannen om te gaan backpacken in Azië? Dan is deze blog voor jou zeker de moeite waard om eens door te lezen. In deze blog bespreken wij namelijk de zes leukste steden voor een rondreis door Azië! 

 

We trappen deze lijst af met de stad Bangkok. Deze stad zal niet onbekend voor je zijn als je al een tijdje plannen hebt om Azië te gaan verkennen. Toch geven wij jou graag nog wat extra informatie mee over deze geweldige stad. Deze hoofdstad van Thailand is namelijk een ware trekpleister voor menig backpacker. Met haar waanzinnige wolkenkrabbers, historische tempels en bruisend nachtleven is er veel te zien en doen in de stad. Leuke bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld het Royal Grand Palace aan de Chao Phraya-rivier of het prachtige Wat Phra Kaew tempelcomplex. Dit laatstgenoemde bouwwerk wordt gezien als de heiligste tempel van heel Thailand.

 

Een bezoek aan het Lumpini Park is ook de moeite waard tijdens het backpacken in Thailand. Dit stadspark is in 1920 in opdracht van koning Rama VI gebouwd en zit vol met tropische bomen en planten. Ook heeft het park een meertje dat bevaren kan worden met bijvoorbeeld waterfietsen. 

 

Verder is het leuk om de Thaise keuken te proeven in een van de diverse leuke restaurantjes in de stad. Proef bijvoorbeeld het Thaise gerecht Pad Thai of neem de unieke Tom Kha Kai soep, die is gemaakt van o.a kip, kokos en allerlei soorten kruiden. Deze Thaise keuken is dus erg uitgebreid en erg populair bij veel toeristen die gaan backpacken in Thailand!

 

Overige bezienswaardigheden: Wat Pho | Baiyoke Tower Wat Arun ICONSIAM

 

 

Hoi An is een populaire bestemming in Vietnam. De havenstad heeft namelijk een gezellige sfeer die wordt gekenmerkt met mooie gekleurde straatjes en interessante barretjes. Verder is de stad in tegenstelling tot veel andere steden in Vietnam onaangetast gebleven tijdens de Vietnamoorlog. Hierdoor zijn er nog veel oude gebouwen bewaard gebleven in de bijzondere stad. Ook is het oude centrum van Hoi An in 1999 opgenomen als UNESCO werelderfgoed. Een leuke tip is om de stad in de avond te bezoeken. Dan wordt de stad namelijk verlicht met allerlei leuke lampionnetjes.

 

Naast het feit dat Hoi An een erg mooie en leuke stad is om te bezoeken, is de omgeving van de stad ook erg bijzonder. Zo is het bijvoorbeeld leuk om door de verschillende landschappen van Vietnam te toeren met de auto of bijvoorbeeld met de scooter. Ontdek de inheemse rijstvelden of maak een mooie reis langs de kust van Vietnam. Hoi An heeft zelf ook een mooi strand (An Bang Beach) dat absoluut de moeite waard is om een keer te bezoeken.

 

Tot slot zijn er nog een aantal leuke bezienswaardigheden in de buurt van de stad. Bezoek bijvoorbeeld de indrukwekkende grotten van de Marble Mountains of bekijk de prachtige hindoeïstische tempels van My Son. Deze tempels zijn maar liefst honderden jaren oud en zijn gebouwd door de Champas die Centraal-Vietnam bestuurden tussen de jaren 200 tot 1700. Dit tempelcomplex is overigens ook opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Kortom, backpacken in Vietnam is niet compleet zonder een bezoek aan deze indrukwekkende stad. Pak dus jouw grote rugzak maar uit de kast en ontdek zelf deze bijzondere bestemming in Zuidoost-Azië!

 

Overige bezienswaardigheden: Boottocht Hoi An | Scooter Tour Chùa Cầu 

 

 

3. Hong Kong

Ook Hong Kong is absoluut een aanrader om te bezoeken als je gaat backpacken door Azië. De stad is onderdeel van de Volksrepubliek China en staat bekend om zijn prosperiteit en bijzondere eigen cultuur en geschiedenis. Dat de stad welvarend is, blijkt ook uit de spectaculaire skyline van de stad. Vanuit de berg Victoria Peak heb je een goed uitzicht op deze prachtige skyline. Deze berg is per kabelbaan te bezoeken en is ongeveer 552 meter hoog. Ook zijn er verschillende wandelpaden op de Victoria Peak te bewandelen, die ieder een ander uitzicht geven over de stad.

 

Verder is het leuk om door de straten van Hong Kong te lopen en de verschillende markten en tempels te bezoeken, die de stad rijk is. De Wong Tai Sin-tempel is waarschijnlijk de bekendste tempel. Dit tempelcomplex is toegewijd aan de taoïstische godheid Wong Tai Sin. Bovendien is het leuk om even de drukte van de stad te ontwijken en een aantal leuke eilanden in de buurt van de stad te bezoeken. Lantau eiland, Cheung Chau en Lamma eiland zijn hierbij bijvoorbeeld erg mooie eilanden om te verkennen.  Het Lantau eiland is het grootste land dat in de buurt van Hong Kong door water is ingesloten. Bij dit eiland heb je prachtige stranden, waar je heerlijk kan zonnen. Al met al biedt backpacken in Hong Kong een onvergetelijke ervaring boordevol avontuur, cultuur en adembenemende bezienswaardigheden...

 

Overige bezienswaardigheden: Boottocht Hong Kong | Chi Linnonnenklooster K11 Musea 

 

Backpacken in Hong Kong, Azië

 

4. Tokyo

Tokyo, de hoofdstad van Japan, is een geliefde stad onder veel backpackers. De stad wordt gekenmerkt door zijn drukke centrum vol met verlichte borden en LED schermen. Ook maakt de natuurlijke omgeving van Tokyo de stad extra speciaal. Zo is deze natuurlijke omgeving erg heuvelachtig en bebost. Verder wordt de stad omringd door bergen, waarvan de berg Fuji veruit de beroemdste is. Overigens is Mount Fuji ondanks zijn naam eigenlijk helemaal geen berg, maar een vulkaan. Voor het laatst is de vulkaan in 1707 uitgebarsten. Nu wordt de vulkaan gebruikt voor mooie beklimmingen. Belangrijke begaanbare routes over de vulkaan zijn het Yoshida pad, Subashiri pad, Gotemba pad, Fujinomiya pad en het Ohachi-meguri pad, die langs de kraterrand van de vulkaan gaat.

 

Naast de prachtige omgeving van Tokyo heeft de stad ook veel te bieden op het gebied van historie. Zo zou de stad aanvankelijk Edo hebben geheten. Later is het vissersdorpje uitgegroeid tot een gigantische metropool, nadat de Tokugawa-familie in 1603 het gebied heeft overgenomen. In 1868 kreeg keizer Meiji de macht in het gebied en noemde het Tokyo. In diezelfde periode is Tokyo ook de hoofdstad geworden van het Japan Keijzerrijk. 

 

Overige bezienswaardigheden: TeamLab Planets TOKYO | Skytree Tower Disneyland Tokyo Tokyo Toren

 

backpackeninazie

 

5. Hanoi

Als je gaat backpacken in Azië, mag de stad Hanoi niet ontbreken. Deze stad is erg populair bij veel toeristen en is de hoofdstad van Vietnam. Hanoi is een perfecte combinatie van oude en moderne cultuur, met vele historische bezienswaardigheden en geweldige eetgelegenheden. Als je in Hanoi bent is het leuk om de ‘Old Quarter’ te bezoeken. Deze wijk is meer dan duizend jaar oud en staat bekend om zijn smalle straatjes, oude huizen en kleurrijke straatmarkten. Ook is het leuk om een terrasje in deze wijk te bezoeken voor een lekker drankje. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een behaaglijk 'Bia Hoi' biertje. Dit drankje staat namelijk ook wel bekend als het goedkoopste bier ter wereld! 

 

Een ander hoogtepunt van de stad is het Ho Chi Minh Mausoleum. In dit Mausoleum is het lichaam van de beroemde Vietnamese leider Ho Chi Minh bewaard. Ho Chi Minh speelde een belangrijke sleutelrol in de stichting van de Democratische Republiek Vietnam in 1945. Door de Amerikanen werd echter gevreesd dat Ho Chi Minh in heel Vietnam de baas zou worden. Hierdoor zou het land in de invloedssfeer van het communisme en de Sovjet-Unie terecht kunnen komen. Om diezelfde reden besloten de Amerikanen om de tegenstander van Ho Chi Minh (Ngo Dinh Diem) maar te gaan steunen. Uiteindelijk is hierdoor de Vietnamoorlog ontstaan.

 

In Hanoi zijn nog veel andere locaties te vinden die de herinneringen aan deze heftige periode weten terug te brengen. Zo kan je in Hanoi bijvoorbeeld nog de Hao Lo gevangenis bezoeken. Deze gevangenis werd namelijk in de Vietnamoorlog gebruikt om Amerikaanse krijgsgevangen vast te zetten. Al met al heeft de stad in allerlei opzichten veel te bieden. Wees hier dus ook op voorbereid, en plan alvast een mooie route door de stad!

 

Overige bezienswaardigheden: Waterpoppenshow | Văn Miếu Opera van Hanoi

 

backpackeninazie