Waar huisdier achterlaten met vakantie

Waar laat ik mijn huisdier tijdens vakantie?

2 min

18 januari, 2024

We zouden het liefst altijd onze geliefde huisdieren in onze nabijheid willen hebben. Helaas is dat niet altijd haalbaar. Huisdieren vereisen constante zorg en regelmatige uitlaatmomenten, wat soms lastig kan zijn tijdens vakantieperiodes. Bovendien zijn er verschillende regels voor het vervoeren van huisdieren.  Gelukkig bestaan er diverse mogelijkheden om je huisdier tijdens de vakantieperiode een comfortabel onderkomen te bieden. In dit artikel delen wij enkele waardevolle tips hierover...

 

Huisdier bij vrienden of familie achterlaten

Een van de gemakkelijkste opties is om je huisdier bij een vriend of familielid onder te brengen. Op deze manier is je hond, kat of ander huisdier in vertrouwde handen, waardoor jij zorgeloos op vakantie kunt gaan. Bovendien kunnen deze familieleden of vrienden zelf ook genieten van het gezelschap van je huisdier tijdens jouw afwezigheid. Echter, het is belangrijk om kritisch te blijven en te overwegen of dit praktisch haalbaar is. Denk bijvoorbeeld aan het huishouden dat mogelijk al huisdieren of kleine kinderen heeft en of jouw huisdier hier goed mee kan omgaan. Voor sommige huisdieren kan dit namelijk erg wennen zijn. Het is immers van belang dat jouw huisdier zich ook thuis voelt in deze nieuwe omgeving.

 

Huisdier bij familie/vrienden

 

Huisdier achterlaten op pension

Een alternatief is om je huisdier onder te brengen in een pension. Meestal verblijven huisdieren hier in kennels en hebben ze vaak toegang tot een buitenruimte om te spelen. Bovendien krijgt je huisdier hier veel aandacht van andere honden, katten of verzorgers, en biedt een dergelijke faciliteit een gecontroleerde omgeving voor je huisdier. Echter, er kleven ook nadelen aan een pension. Voor sommige dieren kan een pension stressvol zijn. Daarnaast brengt deze optie natuurlijk kosten met zich mee.

 

Om zeker te zijn van de kwaliteit, is het verstandig om te controleren of het pension een bewijs van vakbekwaamheid heeft. Een dergelijk bewijs is namelijk vereist voor een huisdierenpension en geeft aan dat zij volgens de juiste richtlijnen te werk gaan. Bovendien is het raadzaam om vooraf een bezoek te brengen aan het pension. Op die manier kun je beoordelen of het er schoon uitziet en of de dieren zich er op hun gemak lijken te voelen.

 

Huisdier bij pension achterlaten

 

Opvang bij iemand in de buurt

Als laatste optie bestaat de mogelijkheid om je huisdier bij iemand in de buurt achter te laten. Via de website van Petbnb kun je jouw huisdier namelijk onderbrengen bij een lokale verzorger. Deze persoon biedt een onderkomen aan tegen betaling. Alle oppassers zijn gescreend door het bedrijf en hebben zich vrijwillig aangemeld om voor specifieke dieren te zorgen. Bovendien hebben deze oppassers elk een eigen profiel op de website, waarin ze meer vertellen over zichzelf en hun ervaringen.

 

Het voordeel van deze mogelijkheid is dat je zelf kunt kiezen wie jouw huisdier gaat verzorgen. Ook kun je zien welke oppassers bijvoorbeeld veel ervaring hebben met oudere of zieke honden, waardoor je gemakkelijk iemand kunt vinden die goed bij jouw huisdier past.

 

Opvang in de buurt


Conclusie

Tijdens de vakantiedagen zijn er tal van mogelijkheden om je huisdier ergens onder te brengen. Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen, of het nu gaat om speciale aandacht voor je huisdier of het achterlaten bij een vertrouwd persoon.  Het belangrijkste is in ieder geval dat het huisdier het naar zijn zin heeft. Dan kan het baasje ook met een gerust hart van zijn welverdiende vakantie genieten…